یخچال یکی از لوازم ضروری خانه است که در خانه های ما استفاده می شود. ما از یخچالهایمان برای نگهداری انواع مواد غذایی، چه سبزیجات خام و چه باقیمانده از شام دیشب استفاده میکنیم. در این سبک زندگی مدرن و سریع، یخچال به یک نیاز زندگی تبدیل شده است. آنها را می توان در هر خانه ای یافت. با این حال، همه خانوارها نیاز به یخچال یکسانی ندارند و بنابراین مهم است که خود را با اطلاعات مناسب مسلح کنید تا بتوانید یخچال مناسب برای خانه خود بخرید. در این راهنما، نگاهی گذرا به تمام ویژگیهای مهم یخچال و آنچه باید قبل از خرید آن داشته باشید، میاندازیم. اولین چیزی که احتمالاً باید هنگام انتخاب یخچال تصمیم بگیرید، نوع آن است. چهار دسته تقریبی وجود دارد که یخچال ها را می توان به آنها دسته بندی کرد.
یخچال های یک درب کوچک ترین انواع یخچال هایی هستند که می توانید پیدا کنید. آنها در ظرفیت های مختلف از 50 لیتر تا حداکثر 250 لیتر در دسترس هستند. این یخچالها معمولاً در پشت درب، یک محفظه فریزر در بالا و یک کشوی سبزیجات در پایین دارند. آنها ابتدایی ترین ویژگی های خنک کننده را دارند. اگر میخواهید یخچال اولیه را بدون به خطر انداختن فضا بخواهید، یخچالهای تک دری خرید خوبی هستند.
یخچال های دو درب
یخچال های دو درب محبوب ترین انواع یخچال هایی هستند که در خانه ها یافت می شوند. برخلاف انواع تک در، این یخچال ها دارای درب مجزا برای محفظه فریزر هستند. یخچال های دو درب در طرح ها و اندازه های مختلف موجود می باشد. سنتی ترین طراحی به عنوان یخچال فریزر در بالا شناخته می شود. همانطور که از نام این یخچال پیداست، فریزر در بالای محفظه یخچال قرار داده شده است. آنها در ظرفیت های بزرگی در دسترس هستند که می توانند تا 600 لیتر اندازه گیری کنند. خرید آنها خیلی گران نیست.
یخچال و فریزرهای پایین به آرامی نسبت به انواع نصب شده در بالا محبوبیت پیدا می کنند. این یخچال ها فریزر خود را در پایین، زیر واحد تبرید قرار می دهند. در نتیجه، محفظه یخچال در ارتفاع مناسبی قرار می گیرد و دسترسی به آن را برای شما آسان می کند. همچنین از خم شدن شما جلوگیری می کند هر بار که نیاز دارید چیزی را از یخچال خارج کنید. علاوه بر این، محفظههای فریزر معمولاً در کشوهای بیرونکشی قرار میگیرند. این به شما دید خوبی از تمام موارد نگهداری شده در آن می دهد. یخچال های نصب شده در پایین تقریباً با ظرفیت های مشابه یخچال های نصب شده در بالا در دسترس هستند.
یخچال ساید بای ساید
این یخچال ها دارای دو در هستند که در کنار هم باز می شوند، بسیار شبیه درهای یک کمد. آنها به طور کلی در ظرفیت های بزرگ از 550 تا 700 لیتر در دسترس هستند. آنها همچنین حجیم تر از یخچال های استاندارد دو در هستند و فضای زیادی را در آشپزخانه اشغال می کنند. فریزر و محفظه یخچال هر دو در کنار هم قرار گرفته اند، به این معنی که لازم نیست هر بار که به هر یک از محفظه ها دسترسی دارید خم شوید. برخی از مدلهای گرانقیمت دارای دستگاه پخشکننده آب و یخ نیز هستند.
یخچال های چند درب
یخچال های چند درب به عنوان یخچال های درب فرانسوی نیز شناخته می شوند. این یخچال ها بیش از دو محفظه دارند. آنها معمولاً یک طرح کنار هم در بالا و یک کشو در پایین دارند. حتی برخی از طرحبندی دربهای کنار هم در پایین یکسان هستند. این یخچال ها در ظرفیت های 800 لیتری و برای خانه های بزرگ با آشپزخانه های بزرگ در دسترس هستند. این یخچال ها دارای آخرین فناوری خنک کننده مانند آب سردکن داخلی، محفظه های انجماد سریع و موارد دیگر هستند.
یخچال های مستقیم یا بدون برفک
یخچال خنک کننده مستقیم معمولاً در انواع تک در عرضه می شود. آنها از روش همرفت طبیعی برای خنک کردن استفاده می کنند. در این فرآیند هیچ گردش هوای خنک در داخل یخچال وجود ندارد. در نتیجه، یخ در محفظه های فریزر جمع می شود که باید هفته ای یک یا دو بار به صورت دستی یخ زدایی شود. از طرف دیگر، خرید کولرهای مستقیم ارزانتر است و نسبت به مدلهای بدون یخبندان از مصرف انرژی کارآمدتری برخوردار هستند. مدل های بدون برفک نیازی به یخ زدایی دستی ندارند. آنها می توانند دمای ثابتی را در هر گوشه ای از یخچال حفظ کنند. آنها برای مدت طولانی تری غذا را حفظ می کنند، اما همچنین شناخته شده اند که انرژی بیشتری مصرف می کنند. تقریبا تمام آخرین مدل های موجود در بازار یخچال های بدون برفک هستند.
ظرفیت
ظرفیت یخچال تعداد اقلام و فضای مصرفی این یخچال را تعیین می کند. شما باید بر اساس نیاز خانواده خود یخچالی با ظرفیت مناسب انتخاب کنید. یک یخچال با ظرفیت بیشتر نه تنها هزینه بیشتری برای شما دارد بلکه فضای بیشتری را در آشپزخانه شما اشغال می کند. سازندگان همچنین به ظرفیت محفظه فریزر اشاره می کنند. برخی از تولیدکنندگان ظرفیت کل ناخالص را به همراه ظرفیت کل خالص ذکر می کنند. همیشه مهم است که ظرفیت خالص را در نظر بگیرید، زیرا نشان دهنده مقدار واقعی غذایی است که می توانید در یخچال نگهداری کنید. اگر با تولیدکنندهای برخورد کردید که فقط ظرفیت ناخالص را ذکر میکرد، میتوانید ظرفیت خالص آن را با کاهش تقریباً 5 تا 10 درصدی از کل ظرفیت ناخالص محاسبه کنید.
رتبه بندی ستاره BEE
یخچال ها احتمالا تنها وسایلی در خانه ما هستند که دائما انرژی مصرف می کنند. آنها باید همیشه کار کنند. بنابراین، انتخاب یک یخچال با انرژی کارآمد بسیار مهم است که به کاهش قبض برق شما کمک می کند. ساده ترین راه برای یافتن یخچالی با مصرف انرژی این است که به رتبه ستاره آن توجه کنید. این رتبهبندیها توسط BEE (دفتر بهرهوری انرژی) پس از اجرای تعدادی تست عملکرد بر روی آن به محصولات اختصاص داده میشود. همچنین بستگی به مصرف انرژی یخچال در سال دارد که در برچسب تعیین شده توسط BEE نیز ذکر شده است. هر چه تعداد ستاره های روی برچسب بیشتر باشد، یخچال بازده انرژی بیشتری دارد. از آنجایی که یخچال های بدون یخبندان انرژی بیشتری مصرف می کنند، رتبه بندی ستاره برای آنها اجباری است، در حالی که یخچال های خنک کننده مستقیم تحت طرح داوطلبانه قرار می گیرند. همچنین توجه داشته باشید که رتبه بندی ستاره برای یخچال هایی که در ظرفیت های مختلف قرار می گیرند متفاوت است.